Här på Vilhelmsro har vi trevliga konferenslokaler som passar mellan 5- 80 personer (dock något färre nu i Corona-tider). Men om våra lokaler inte passar ditt ändamål denna gång, vill vi gärna tipsa om några av våra vänner här i Skaraborg, som har riktigt trevliga konferensanläggningar.
Blogg
Mysiga Bed & Breakfast i Skaraborg
Runt om i Skaraborg hittar du flera mysiga Bed & Breakfast och vandrarhem. Vi har satt ihop en lista på våra, personliga favoriter. Dessa vill du inte missa!
FREDRIKSONS PENSIONAT SJÖBACKA Axvall
Vackert beläget vid sjön Emten ligger Fredriksons Pensionat Sjöbacka. Här kan du njuta av naturen och tillbringa en avkopplande vistelse med halvpension. Du bor i ett av de fyra smakfullt inredda dubbelrummen och har tillgång till många olika aktiviteter. Stressa ner, ät god mat och upptäck omgivningarna.
https://www.sjobackapensionat.se/
NÄSTEGÅRDEN BED & BREAKFAST Falköping
Nästegården är en av traktens allra äldsta och bäst bevarade gårdar med anor långt tillbaks i tiden. Här bor du i kulturhistoriskt återställda byggnader med breda trägolv och handblåst glas i fönstren. Franska järnsängar, handtryckta tapeter och antik inredning skapar en genuin och rofylld atmosfär.
RIBBINGSTORP BED & BREAKFAST
Vara
Ribbingstorp är en herrgård med anor från 1500-talet på den vackra västgötska Varaslätten, där slätt möter skog. På gården finns förutom ett mysigt Bed & Breakfast även ett stuteri för uppfödning av travhästar samt ett aktivt jord- och skogsbruk.
VILHELMSRO BED & BREAKFAST Falköping
Här på Vilhelmsro i Falköping har vi ett mysigt bed & Breakfast i flygelbyggnaden på gården. Det finns åtta bäddar fördelat på fyra rum.
Läs mer och boka här
Kokostosca
Baka vår populära Toscakaka – en härligt chokladig botten med ett täcke av kola och kokos. Älskad av alla och perfekt att ta fram ur frysen när det kommer oväntat besök.
INGREDIENSER
Botten:
5 ekologiska ägg
7 dl socker
3,5 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker (ej vanilinsocker!)
2 krm salt
220 gr smör (smält)
Topping:
130 gr smör
3 dl grädde
3 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 pås kokos
Sätt ugnen på 200 C.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och häll i äggsmeten. Smält smöret och rör i smeten.
Häll upp i långpanna med bakplåtspapper i botten.
Grädda i ugn ca 15-20 min.
Under tiden, gör toppingen. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i grädde, socker och sirap och låt det koka ihop några minuter. Häll sedan i kokosen.
Ta av från värmen och låt stå några minuter.
Ta ut kakan från ugnen, bred över toppingen och in i ugnen igen ca 10 min. Ytan ska vara lätt gyllengul. Svalna och skär i lagom bitar.
Kakan klarar sig länge i kyl och funkar utmärkt att frysa in.
RAW Jordgubbstårta
Ni är många som har efterfrågat receptet på vår Rawfood-jordgubbstårta, så här kommer det! Receptet är hämtat från boken RAW FIKA, som vi har tipsat om tidigare. Boken går att köpa b.la. här.
Ingredienser
Botten:
3 dl mandlar
15 medjoodadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning 1 (grädde):
2 msk lucumapulver (kan uteslutas)
5 dl cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl honung
1 dl vatten
1/2 dl pressad citron
2 dl kallpressad kokosolja
Fyllning 2:
Hälften av fyllning 1
450 g jordgubbar (frysta tinade eller färska)
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk honung
GÖR SÅ HÄR
– Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen och tryck ut i en springform.
– Mixa alla ingredienser till fyllning 1 till en slät smet, häll hälften av smeten över botten.
– I resten av smeten tillsätter du jordgubbar, kokosolja och honung och mixar igen och häller över den första fyllningen.
– Ställ in i frysen och dekorera med färska jordgubbar innan servering.
Klart!
Chokladkakor med kolagömma
Här kommer recept på ljuvliga, sega chokladkakor med dulche de leche-fyllning toppade med flingsalt. Receptet har vi lånat från Linda Lomelino, som är en av våra stora inspirationskällor.
INGREDIENSER:
55 g Smör
50 g mörk Choklad
2 dl Farinsocker
1 stort Ägg
3 msk Kakao
2.25 dl Vetemjöl
0.25 tsk Salt
0.25 tsk Bakpulver
1.5 dl Karamelliserad mjölk
+ Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
– Smält smör och choklad, rör ner farinsocker och kakao.
– Rör ner ägget.
– Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner det i smörsmeten.
– Arbeta ihop en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
– Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
– Rulla 14 bollar á 25 gram.
– Gör en grop i varje boll och fyll den sedan med karamelliserad mjölk.
– Täck över kolan med ett litet lock som du gör av den sista degen.”Förslut” locket med bollen ordentligt.
– Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
– Låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten.
Så otroligt enkelt, och sååååå gott!
Vit kladdkaka med fudgetäcke
INGREDIENSER KLADDKAKA
100 gr smör
100 gr vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
INGREDIENSER FUDGE
100 gr smör
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 dl vispgrädde
100 gr vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan
2. Häll upp smeten i en springform med avtagbara kanter
3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 – 2o min i 200 grader
4. Under tiden kakan står i ugnen gör du i ordning fudgen
5. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
6. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i ca 15-20 minuter. Rör hela tiden.
7. Ställ sedan av kastrullen från plattan och klicka i det kalla smöret. Rör tills allt smält.
8. Häll fudgen över kladdkakan och låt stå i kyl tills den stelnat, minst 3 timmar.
Servera med en klick grädde och för lite extra lyx – dekorera med färska bär.