Här kommer recept på ljuvliga, sega chokladkakor med dulche de leche-fyllning toppade med flingsalt. Receptet har vi lånat från Linda Lomelino, som är en av våra stora inspirationskällor.
INGREDIENSER:
55 g Smör
50 g mörk Choklad
2 dl Farinsocker
1 stort Ägg
3 msk Kakao
2.25 dl Vetemjöl
0.25 tsk Salt
0.25 tsk Bakpulver
1.5 dl Karamelliserad mjölk
+ Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
– Smält smör och choklad, rör ner farinsocker och kakao.
– Rör ner ägget.
– Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner det i smörsmeten.
– Arbeta ihop en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
– Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
– Rulla 14 bollar á 25 gram.
– Gör en grop i varje boll och fyll den sedan med karamelliserad mjölk.
– Täck över kolan med ett litet lock som du gör av den sista degen.”Förslut” locket med bollen ordentligt.
– Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
– Låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten.
Så otroligt enkelt, och sååååå gott!
Lämna ett svar