Hemmakväll

Torsdagen den 28/4 hade vi en mycket lyckad ”Hemmakväll” här på Vilhelmsro i samarbete med Arkoform, Mäklarhuset Falköping och Colorama. Det blev mingel, bubbel, mat och en inspirerande föreläsning med Madelene, som bjöd på en härlig inblick i mäklarlivet, och Weronica som berättade om de senaste inredningstrenderna. Colorama Falköping fixade goodiebag till alla, och har också hjälpt till att tapetsera i vår lilla inredningsbutik som också VIP-öppnade under kvällen.

Weronica Darius, inredningsarkitekt och ägare till Arkoform, som hjälper företag och privatpersoner att förändra, förbättra och försköna, var en av kvällens föreläsare.

12196275_10153634852924373_6932481508134777244_n

Vad ser vi för stora trender just nu inom inredning?
Stora trender just nu är naturliga material, stora mönster, dova färger, ton-i-ton istället för accentfärger. Mycket inspiration från naturen. Vilket inte minst märks på tapetfronten där vi ser mycket växter, blommor, djur som motiv. Men också mönster och strukturer från naturen. 

Smutsiga pasteller och dova färger, gärna blått och grönt. Nude är en färg det talas om mycket, en ljus beige-aprikos färg som har likheter med ljust skinn, som vi ser mycket av på möbler.

Kaktusar, amplar, keramik, drinkvagnar, stenmaterial och guldblänk kommer vi hitta i butikerna.
Det är trendigt att inreda personligt och göra personliga tolkningar, lite av en anti trend-trend.

12.-kaktus  hm-home-våren-2016-600x350

Om man ska förändra hemmet med enkla medel, vilka är dina bästa tips?
MATTOR gör underverk i hemmet, så ska man göra ett enda inköp -satsa på en stor matta! Gärna en mönstrad matta i ett rum med mycket enfärgat, och en enfärgad matta i rum med mycket mönster. Textilier över lag är ett relativt billigt sätt att lyfta och förnya. Nya kuddar i soffan t.ex.

MÅLA ELLER TAPETSERA – hela rum eller bara delar av ett rum. Fondväggar sägs vara ute men det är verkligen bästa sättet att förändra ett rum. En fondvägg behöver inte vara en vägg, utan en dörr, taket eller en del av en vägg. Billigt och lätt att förändra!

VÄXTER – Ta in naturen både som stora grönväxter, små buketter, grenar, blad. Och kasta krukväxter som ser vissna ut. Glasvaser är inne och kan köpas billigt både nytt och på loppis. Unna dig att köpa snittblommor när det inte finns något att plocka i trädgården!

FLYTTA RUNT – Byt plats på saker hemma, organisera om i bokhyllan. Går det att möblera om? Enkelt och gratis!

sandbergGrowingGarden624-04interior alcrogrnadrmmarkk4-640x457

 

Madelene Soneby, mäklare och ägare till Mäklarhuset i Falköping, som erbjuder en heltäckande mäklartjänst och förmedlar samt värderar alla typer av bostäder.

f645eb58-6f08-45b2-bb73-f716eaf9467b.jpg-2

Hur ser läget med bostäder ut i Falköping?
Det ser bra ut, vi har stor efterfrågan på både bostadsrätter villor inom och utanför stan. Nu börjar även säsongen för alla fritidshus så det är verkligen säljläge. Bostadsbristen är stor i Falköping och det kommer glädjande besked från kommunen om nya byggprojekt som ligger klara.

Vad tror du händer med bostadspriserna framöver?
I media diskuteras de om det är en bostadsbubbla just nu, detta är mer kännbart på en större marknad. Jag skulle istället vilja säga att villapriserna har kommit upp till en normal nivå. Vi måste få betalt för våra bostäder annars vår ju ingen renovera och investera.

Hur är trenden, vart vill folk på?
Det känns som om det är en liten ”gröna-vågen-trend” många vill bo strax utanför stan och väldigt många vill renovera själva. Men jag ser även stort intresse för välskötta/renoverade fastigheter och då av både lokala spekulanter men även från andra städer.

Vad är viktigast att tänka på som köpare?
Om du är köpare ska du ordna lånelöfte hos banken. Det kostar dig inget och ger dig möjligheter att lägga bud vid intresse. Kommunicera med mäklaren, fråga hur affären kommer gå till och om det är något särskilt du behöver veta om fastigheten/bostadsrätten. Var påläst!

Vad är viktigast att tänka på som säljare?
Om du är säljare ska du välja din mäklare med omsorg. Vem tror du kan förstå dina behov bäst och hur vill du att din affär ska gå till. Kommunicera med din mäklare om dina förväntningar och fråga hur mäklaren arbetssätt går till. Det finaste jag kan ge mina köpare och säljare är min tid, viktigt är att välja en mäklare som inte förmedlar objekt utan förstår att det är hem. Varje affär är unik och du som kund bestämmer hus just din affär ska gå till.

 

TACK ALLA SOM BESÖKTE OSS FÖR EN MYCKET TREVLIG KVÄLL!

Comments

  1. says

    Vilken trevlig kväll det blev! Jag tackar för förtroendet och hoppas att alla fick med sig någon liten ny idé och mycket inspiration!

    🙂 Weronica, Arkoform AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *