Mazarinkaka

Att baka Raw Food är spännande och väldigt roligt! Här kommer ett av våra och våra gästers favoritrecept, hämtat från boken ”Raw Fika”.

INGREDIENSER
Botten
5 dl mandlar
17 färska dadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 msk kallpressad kokosolja

Fyllning
7 dl mandlar
1 ½ dl agavesirap
4 dl mandelmjölk
1 ½ tsk vaniljpulver
4 nypor salt
2 dl kallpressad kokosolja

Frosting
3 dl cashewnötter
1 dl pressad citron
1 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
½ dl hallon
½ dl kallpressad kokosolja

Gör så här:
1. Börja med att blötlägga mandlarna till fyllningen i ljummet vatten (ca 20 min).
2. Mixa sedan mandlarna till botten i matberedaren till ett möjl. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det blir en finfördelad deg. Tryck ut degen i en rund springform.
3. Dra av skalet på de blötlagda mandlarna. Mixa hälften av  nötterna tillsammans med agave och mandelmjölk i en mixer tills det blir en jämn smet. Tillsätt resten av nötterna och mixa igen. Ha i vanilj, salt och kokosolja och mixa till smeten är helt jämn. Häll i smeten i formen.
4. Mixa ingredienserna till frostingen i en mixer. Häll frostingen över kakan och ställ i frysen.

Rawfood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *