Om oss

Vilhelmsro Gårdscafé, Konferens och Bed & Breakfast i Falköping drivs av Mona & Ulf Lindén, som också bor på gården.

Vi har ett ”nära” tänk i allt vi gör, ju närmare vi kan komma ursprunget, desto bättre. I den mån det är möjligt hämtar vi alla råvaror från byggden, allra helst ska det också vara ekologiskt, så klart. Stor del av möblerna i både cafét och i vårt B & B är arvegods eller fyndade på loppis. Vi vill vara en del av framtidens hållbara samhälle, och gör det vi kan för att bidra!

Historia

Vilhelmsro Gård grundades 1884 av garvaren och lantbrukaren J.P. Warodell, som även ägde Rådhusgatan 9 (dog 1903). Det var sonen Leoplod Warodell (dog 1917) som drev gården. Hans dotter Marie-Louise gifte sig med Torsten Wetterholm, som först arrenderade gården 1933 och köpte den fem år senare 1938. Syskonen Bertil, Gunilla, Göran och Anders ärvde sedan gården. Det blev Anders som drev gården vidare fram till 1979 då kommunen köpte loss stora delar av marken.

1996 såldes Vilhelmsro till oss, Ulf & Mona Lindén.
År 2012 renoverade vi delar av ladugårdsbyggnaderna till cafékök. Dessutom lät vi uppföra ett stort 16-kantigt växthus på gårdsplanen, där man kan sitta och fika. I cafét bakar vi allting själva, på närproducerade och ekologiska varor så långt det är möjligt.

Vintern 2013/2014 togs ytterligare ett steg till att utveckla vår verksamhet. Flygelbygnaden på gården bygdes om till ett bed & breakfast som nu rymmer 8 bäddar. Stallbyggnaden isolerades, nytt golv lades in och en kamin installerades. Stallet kan ta ca 70 sittande gäster.