Vit kladdkaka med fudgetäcke

INGREDIENSER KLADDKAKA
100 gr smör
100 gr vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

INGREDIENSER FUDGE
100 gr smör
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 dl vispgrädde
100 gr vit choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan
2. Häll upp smeten i en springform med avtagbara kanter
3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 – 2o min i 200 grader
4. Under tiden kakan står i ugnen gör du i ordning fudgen

5. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
6. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i ca 15-20 minuter. Rör hela tiden.
7. Ställ sedan av kastrullen från plattan och klicka i det kalla smöret. Rör tills allt smält.
8. Häll fudgen över kladdkakan och låt stå i kyl tills den stelnat, minst 3 timmar.

Servera med en klick grädde och för lite extra lyx – dekorera med färska bär.

Okej vi kanske är liiiiite partiska, men ni måste bara prova vår kladdkaka med vit choklad och kolatäcke, den är

Okej vi kanske är liiiiite partiska, men ni måste bara prova vår kladdkaka med vit choklad och kolatäcke, den är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *