oktober, 2019

25okt6:00 pm9:00 pmFilosofi & Mat

Visa mer

Information

Är du nyfiken på att utforska de stora frågorna i livet? Känns god mat och filosofiska samtal med vänner som ett skönt sätt att tillbringa en kulen höstkväll?

Den 25 oktober bjuder vi in in till en filosofisk fredagskväll där vi utan förmaningar funderar kring filosofiska frågor. Vi möts över middag och i samtal om tankar, handlingar, attityder och värderingar. I mötet kan vi tillsammans skapa en djupare förståelse för vår egen och andra människors livsvärld.

Du kommer som du är, småförkyld eller partysugen. Du behöver inte alls kunna filosofi, bara gilla att tänka högt tillsammans med andra.

Miriam van der Valk och Joshua Bronson från filosofisk praxis-gruppen Life Examined, aktiva i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (http://www.filosofiskpraxis.org/om-filosofisk-praxis), ger tillsammans med Åsa Jellinek, processledare, plats för det filosofiska samtalet.

FILOSOFI & MAT startar 18.00 med middag. Inträde 220 kr.  Anmäl dig via formuläret här nedan.

_______________________________

Filosofisk praxis innebär kortfattat att på ett eller annat sätt filosofera i dialog; att med filosofins hjälp nå en fördjupad förståelse inom ett särskilt område i sitt liv eller i stort. Genom den filosofiska dialogen får vi syn på hur och vad vi tänker, vilket ger oss en möjlighet att omvärdera våra tankar, handlingar, attityder och värderingar och därigenom skapa en djupare förståelse för vår egen och andra människors livsvärld. UNESCO menar att filosofi främjar demokratiska processer.

Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) är en ideell förening som verkar för att utveckla och upplysa om filosofisk praxis i Sverige. Se t.ex. http://www.filosofiskpraxis.org/om-filosofisk-praxis.

 

Boka plats här:

Mat & Filosofi 24/1

  • DU KOMMER ATT FÅ EN BEKRÄFTELSE PÅ DIN BOKNING TILL MAIL-ADRESSEN DU ANGETT. DET KAN TA NÅGRA TIMMAR INNAN DEN KOMMER, DÅ VI BESVARAR DEN MANUELLT. SÅ DU BEHÖVER INTE OROA DIG ATT BOKNINGEN INTE GÅTT IGENOM. HÖR DU INGET FRÅN OSS INOM 24 H, SÅ FÅR DU GÄRNA KONTAKTA OSS FÖR ATT SÄKERHETSSTÄLLA ATT BOKNINGEN GÅTT IGENOM. TACK!

Tid

(Fredag) 6:00 pm - 9:00 pm

Plats

Vilhelmsro Gårdscafé

Vilhelmsro egendom 521 40 Falköping

X