april, 2020

17apr6:00 pm9:00 pmEvent CancelledMat & Filosofi

Visa mer

Information

Den 17 april bjuder vi in till en ny filosofisk fredagskväll. Det är Miriam van der Valk och Joshua Bronson från filosofisk praxis-gruppen Life Examined, aktiva i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (http://www.filosofiskpraxis.org/om-filosofisk-praxis), som guidar och fördjupar samtalen under kvällen.

Vid förra tillfället samlades hela 60 personer för att fnissigt och utan förmaningar tänka högt tillsammans.

FILOSOFI & MAT startar 18.00 med middag. Föranmälan krävs. Kostnad 250 kr.

_______________________________

Filosofisk praxis innebär kortfattat att på ett eller annat sätt filosofera i dialog; att med filosofins hjälp nå en fördjupad förståelse inom ett särskilt område i sitt liv eller i stort. Genom den filosofiska dialogen får vi syn på hur och vad vi tänker, vilket ger oss en möjlighet att omvärdera våra tankar, handlingar, attityder och värderingar och därigenom skapa en djupare förståelse för vår egen och andra människors livsvärld. UNESCO menar att filosofi främjar demokratiska processer.

Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) är en ideell förening som verkar för att utveckla och upplysa om filosofisk praxis i Sverige. Se t.ex. http://www.filosofiskpraxis.org/om-filosofisk-praxis.

 

Boka bord här

 

Tid

(Fredag) 6:00 pm - 9:00 pm

Plats

Vilhelmsro Gårdscafé

Vilhelmsro egendom 521 40 Falköping

X