
Här kommer vår bästa kycklingmarinad! Den fungerar bra både till spett och hela filéer som sedan skivas.
Tänk på att använda färsk kyckling. De frysta filéerna innehåller 15 – 20 % insprutat vatten, vilket gör att de blir sladdriga när de ligger i marinaden. Tips är också att köpa färska lårfiléer, de är mera smakrika än filéerna som hittas i frysdiskarna.
Marinad till ett kilo Kyckling
1 matsked hackad vitlök
2 matskedar hackad purjolök
1 matsked hackad färsk mynta
1 matsked hackad färsk basilika
0,5 dl rapsolja (Den från Skeby Gårdar är mycket bra)
2 matskedar farinsocker
0,5 dl soja
0,3 dl limejuice
2 teskedar salt
Gör så här:
Blanda marinaden och häll över kycklingen. Ska det vara kycklingspett så skär köttet i lagom bitar innan marineringen. Låt stå kallt under natten.
Häll allt i en form för ugnen och låt dom stå i 125 grader i ca 30 minuter. (Är det stora filéer kolla att det är ordentligt genomstekta)
Ta upp köttet. Det kan serveras både varmt eller kallt i en sallad.
TIPS!
Marinaden går bra att sila och sedan använda till sås. Häll då i lite grädde och gör den lite tjockare med redning.
Lämna ett svar