Det finns många olika varianter på hur man får till de där perfekta, stora sega cafémarängerna. Det här receptet är rakt av kopierat från Leila, helt enkelt för att det är det bästa receptet av alla vi provat! 🙂
INGREDIENSER
- 7 st ekologiska äggvitor
- 5,25 dl strösocker
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
GÖR SÅ GÄR:
1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7.Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Lämna ett svar