INGREDIENSER KLADDKAKA
100 gr smör
100 gr vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
INGREDIENSER FUDGE
100 gr smör
1 dl ljus sirap
1 dl socker
2 dl vispgrädde
100 gr vit choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan
2. Häll upp smeten i en springform med avtagbara kanter
3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 – 2o min i 200 grader
4. Under tiden kakan står i ugnen gör du i ordning fudgen
5. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
6. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i ca 15-20 minuter. Rör hela tiden.
7. Ställ sedan av kastrullen från plattan och klicka i det kalla smöret. Rör tills allt smält.
8. Häll fudgen över kladdkakan och låt stå i kyl tills den stelnat, minst 3 timmar.
Servera med en klick grädde och för lite extra lyx – dekorera med färska bär.

Den verkar vara lika minst lika god som den ser ut. Imorgon inhandlaz ingredieserna å sen blir det baka kaka. 🍰🍰🍰