Ni är många som har efterfrågat receptet på vår Rawfood-jordgubbstårta, så här kommer det! Receptet är hämtat från boken RAW FIKA, som vi har tipsat om tidigare. Boken går att köpa b.la. här.
Ingredienser
Botten:
3 dl mandlar
15 medjoodadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning 1 (grädde):
2 msk lucumapulver (kan uteslutas)
5 dl cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl honung
1 dl vatten
1/2 dl pressad citron
2 dl kallpressad kokosolja
Fyllning 2:
Hälften av fyllning 1
450 g jordgubbar (frysta tinade eller färska)
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
1 msk honung
GÖR SÅ HÄR
– Mixa alla ingredienser till botten i matberedaren tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen och tryck ut i en springform.
– Mixa alla ingredienser till fyllning 1 till en slät smet, häll hälften av smeten över botten.
– I resten av smeten tillsätter du jordgubbar, kokosolja och honung och mixar igen och häller över den första fyllningen.
– Ställ in i frysen och dekorera med färska jordgubbar innan servering.
Klart!
Lämna ett svar