Vilhelmsro gård
mitt i Sveriges skafferi
Du hittar oss mitt i Sveriges Skafferi, Falbygden. Där förädlar vi de fina, lokala råvarorna till fika och goda måltider. Du kan lita på att vi gör bra val av det vi serverar. Vi gör saker som vi själva gillar och vi gör det med omtanke om miljö och människor.
Du kanske förvånas över att Vilhelmsro finns 600 meter från Stora Torget i Falköping? Troligtvis är vi den enda platsen i Sverige där det finns en komplett gårdsmiljö från 1870 så nära centrum. Vi har renoverat allt varsamt från stall till en trevlig cafémiljö. Vi har noga bevarat minnen från svunnen tid, i matsalens fönster ser du hur hästarna har bitit i trävirket och båspallen, där korna en gång stod, finns kvar.

Kultur är
livets nödvändighet
Vi gillar kultur och ordnar ofta konserter i vårt stall. Här kommer du riktigt nära artisterna. Jojje Wadenius, Gunilla Backman, Solala och Patrik Isaksson är några av dom som besökt oss, och fler är på gång. Falköping har också väldigt många bra lokala musiker, så ofta blir det också konserter med band från bôgda.
Bildkonsten är viktig för oss. Vi har ofta utställningar i vårt stall, där det mesta som ställs ut också är till salu. Vi startade de första publika arrangemangen på Vilhelmsro med att vara med på evenemanget Konstnatten. Det är vi fortfarande, sista helgen i september brukar vi ha drygt 5 000 besökare hos oss som tittar på konst, äter gott och umgås.

Varmt välkommen
hem till oss!
Vi som driver och äger Vilhelmsro är Mona och Ulf Lindén. 1996 flyttade vi hit och vi bor i huvudbyggnaden på gården. Vi har alltid gillat att baka och laga mat. Vi hade i många år funderingar på att dela detta med fler än oss själva och våra vänner. 2012 tog vi steget och testade om vi klarade att driva ett litet sommarcafé. Snabbt fick vi frågor om mat och större fester. När vi såg att våra gäster gillade det vi gjorde beslutade vi oss för att bygga vidare. Vi är hela tiden lyhörda och utvecklar det vi tycker är viktigt för oss och våra gäster.
Vi klarar inte allt detta utan vår personal. Hos oss träffar du den franske kocken Vivien Monier som flyttade hit med familjen för drygt två år sedan. Till vår hjälp har vi också flera säsongs – och timanställda som alla ser till att du ska få en riktigt bra upplevelse hos oss.
Utmärkelser
Vi har alltid drivits av det vi själva tror på och det har aldrig varit ett mål i sig att få utmärkelser och omnämnanden. Därför är det extra kul att vi sedan 2017 är ett White Guide Café som stigit i rankingen. 2019 fick vi pris av Falköpings kommun som kommunens mest hållbara företag. Två saker som ger oss styrka att jobba för det vi brinner för och tror på.
Följ oss på den fortsatta resan!
Delar du också intresset kring bra mat, kultur och upplevelser? Följ oss på Facebook och Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev. Du får också jättegärna skicka oss dina tankar på vad du tycker är viktigt att utveckla.
Välkommen hem till oss!
Mona och Ulf Lindén
