Matildas Filmjölkslimpa

Här kommer receptet på vårt goda filmjölksbröd som vi ofta serverar på våra tillställningar. Det är inte mycket som slår en skiva nybakat filmjölksbröd med smör och en god ost!

INGREDIENSER:

  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl russin eller torkade tranbär
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten, blanda med russinen och resten av ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i ca 45 min.

Vilhelmsros hembakade filmjölkslimpa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *