Den här sommaren har vi grillat en hel del kött på Vilhelmsro. Vi har fått många kommentarer- främst för att det är så mycket smak och att köttet är så mört. Så här kommer nu receptet för att lyckas få köttet så där perfekt!
Det krävs det några saker:
Därför går vi så här:
– Använd hela bitar av fläskkarré eller högrev. (Går bra med annat också, men det är en fördel att det finns insprängt fett)
– Lägg köttet i stekpåse tillsammans med kryddor, salt. lite olja, vin, ev. soja och annat som du gillar. Ta gärna också något sött. (Tänk: Sött, salt, surt och umami)
– Knyt påsen tät. Lägg i ugnen på 80 grader i ca 12 timmar.
– Ska du inte använda köttet direkt på grillen, så kyl ner allt i vattenbad. (Förhoppningsvis är påsen tät)
– Häll av spadet. Kan användas till sås efter att fettet tagits bort.
– Skär köttet i lämpliga bitar.
– Smaksätt bitarna ytterligare innan de grillas med t.ex. en kryddmix.
– Grilla på ganska hög värme. Det ska bli stekyta.
– Klart att servera!