Focaccia är enkelt att baka och brukar göra succé bland våra gäster. Bjud som tillbehör till maten, eller ät som det är, rykande varmt direkt från ugnen!
INGREDIENSER
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7–8 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i några minuter.
3. Låt degen jäsa i bunken täckt med bakduk i ca 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Dela degen i två bitar, knåda och forma till två bollar på mjölat bakbord. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.
6. Jäs igen till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen och forma små hål över hela degen, tryck ner hela körsbärstomater och färsk rosmarin i degen. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
8. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de har en fin gyllene yta.