En len kola med mild citronsmak är ett måste på julens godisbord!
INGREDIENSER
- 50 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1 citron, rivet skal + saften
GÖR SÅ HÄR
- Blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp och låt sedan koka på svag värme tills smeten klarar kulprovet. Det tar ca 25-30 minuter i en kastrull. Rör då och då.
- Klä en liten form, ca 15*15 cm med bakplåtspapper och häll i kolasmeten. Låt svalna.
- Strö över lite flingsalt om du vill.
- Skär kolan i bitar i den storlek du önskar.
- Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
Anna says
Det här var den bästa kolan jag någonsin gjort!! 🙂
Vilhelmsro says
Roligt att höra! 🙂