Förra sommaren märkte vi att förfrågan på raw food-alternativ ökade hos oss i cafét, och vi bestämde oss för att lära oss mer. Eftersom raw food är relativt nytt för oss har vi inte hunnit laborera fram så många egna recept än, så kör vi på denna favorit från Renée Voltaire, som för övrigt har en mycket inspirerande site med många spännande recept om man är intresserad av Raw Food. Kolla in här.
Botten:
2,5 dl Cashewnötter, blötlagda och väl avrunna
2,5 dl Mandlar/macadamianötter, blötlagda och väl avrunna
ca 9 st medjooldadlar, urkärnade
1 tsk kanel
1 nypa Äkta vanilj
1 nypa Himalayasalt
Fyllning:
3 avocado, mogna
1 dl färskpressad limejuice samt skalet från lime (ca 4 st)
0,75 dl Raw agave naturell
0,5 dl kokosgrädde (eller det tjockaste ur en burk kokosmjölk)
1 nypa Äkta vanilj
1 nypa Himalayasalt
1 dl Neutral kokosolja, smält i vattenbad
1 msk Chiafrön
Gör så här:
Mixa ingredienserna till botten fint. Tryck ut i en springform (27-30 cm) och låt botten gå upp halvvägs mot kanterna. Ställ svalt under tiden du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom chia och kokosolja, till en slät smet. Blanda sedan i smält kokosolja och chiafrön och bred ut över tårtbotten. Ställ i frysen ca 1 timme eller tills tårtan stelnat helt.
Skär upp i 12 bitar och servera sval, ej fryst. Garnera med t.ex. kokos och limeskivor.