Fisksoppa

Hösten börjar komma smygandes, och därmed ökar också suget efter en värmande soppa!
Den här fisksoppan är riktigt smakrik och god, och om du vill lyxar du till den med lite räkor och musslor.

INGREDIENSER

400 gram torsk/hokifilé
300 gram laxfilé
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2,5 dl vitt vin
2 tärningar fiskbuljong
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 dl vatten

För en lyxigare soppa:
3oo gram räkor
1 burk musslor

GÖR SÅ HÄR:

1. Tina fisken

2.  Hacka löken, smält smöret i en gryta och färs löken glansig. Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa ihop en stund

3. Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche och vin. Sjud ca 15 min.

4. Skär fisken i bitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min.

Om du vill göra soppan lite lyxigare:

Tillsätt skalade räkor och musslor. Hetta upp och servera genast.

Servera gärna med ett gott bröd, smör och ost!

 

Fisksoppa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *