Ofta är det inte de ”stora” sakerna vi får frågor om i köket hur de är gjorda, utan det handlar ofta om en sås, dressing eller liknande. Den vanligaste frågan just nu är hur vi gör vår picklade rödlök, ett jättegott tillbehör till t.ex. grillade rätter. Lagen vi använder till den picklade löken är en riktigt svensk klassiker, en lag som passar till många inläggningar. Här kan man testa sig fram och se vad den passar till. Detta är en verkligt sötsur lag som har mycket bra konserverande egenskaper.
Receptet bygger på ”1-2- 3” och är lätt som en plätt att svänga ihop!
RECEPT
1 del 12 % ättikssprit
2 delar socker
3 delar vatten
Värm och rör tills allt socker är löst. Häll över det som ska smaksättas. Låt stå några timmar innan servering. Det går utmärkt att förvara det som fått den här lagen under lång tid. Häll upp på burk och låt det stå mörkt och svalt. Klart!