Ett av det absolut enklaste en kan göra för att ta tillvara på fallna äpplen är att koka äppelmos på dem. Okomplicerat och riktigt gott!
INGREDIENSER
1 kg äpplen
4 dl vatten
1 dl muscovadosocker
Smaksättare (om du vill):
1 tsk chiliflagor eller
2 tsk vaniljpulver eller
riven ingefära
1. Skala och kärna ur äpplena. Dela till mindre bitar och häll ner i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och låt sen koka på mediumvärme till äpplena fallit sönder (cirka 10-20 minuter).
2. Sila bort överflödigt vatten (spara vattnet och smaksätt med lite ingefära och kanel, så har du en god måltidsdryck!). Rör i socker. Låt det puttra ihop ca 10 minuter på låg temperatur. Rör om då och då.
En burk som är väl försluten håller sig ca 3 veckor i kylskåpet, men det går också bra att frysa moset.
Lycka till!