Denna ostpaj har blivit storsäljaren på Vilhelmsro. Att den heter Biskopspaj beror på att vi använder Biskopsost från Falköpings Mejeri. Den här pajen gör har alla råvaror från närområdet. Mjölet köper vi från Wästgötarna och mejeriprodukterna från Falköpings Mejeri.

Ingredienser till en paj, räcker till 4 personer
Pajskal
2,5 dl Spelt/dinkelmjöl.
1,25 del grovt rågmjöl
175 gr smör
0,5 dl kallt vatten
1 tsk salt
Blanda kalla ingredienser snabbt i matbandare. Tryck ut direkt i pajform. Nagga botten så att det inte blir bubblor. In i ugnen på 260 grader i ca 7 minuter.
Fyllning
375 gram riven Biskopsost
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Blanda allt utom osten med visp. Lägg osten i det svalnade pajskalet. (Är det varmt smälter osten och blir en kaka i botten av pajen) Häll på bandningen. Grädda i ugnen på 175 grader, varmluft, i ca 25 minuter. Pajen ska ha ”stannat” för att vara klar. Skaka lite på den, rör sig innanmätet behövs lite mer tid i ugnen.
Servera den lite avsvalnad. Servera gärna ihop med en bra sallad och senapskräm. Pajen går bra att frysa. Tänk på att vara försiktig med värmen om du värmer upp den igen.
Lämna ett svar