Nu är vi mitt i bärsäsongen, och vad passar då bättre än en riktigt god paj till eftermiddagskaffet eller dessert! Här är ett riktigt bra recept på en paj som får en sådär riktigt knäckig och god yta. Du kan använda vilka bär/frukt du vill, färska eller frysta.
INREDIENSER:
Valfria bär eller frukt
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 stort ekologiskt ägg
100 gr smör
GÖR SÅ HÄR:
1. Täck botten av pajformen med bär/frukt
2. Smält smöret och ställ åt sidan
3. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver i en bunke och vispa sedan ihop med elvisp
4. Häll i ägget i bunken och blanda igen med elvispen
5. Strö den korniga mässan över bären/frukten
6. Ringla över det smälta smöret
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 C. i ca 20-30 minuter, tills pajen fått en fin gyllene yta.
Servera med en god vaniljsås eller glass.
louise says
Mycket god med äpple