Här kommer receptet på en av våra mest poplulära kakor. Dessa bountykakor är faktiskt så populära att vi till och med har gäster som ringer och frågar om vi kommer serverar dessa under helgen eller ej. Så nu när vi snart stänger för säsongen tänkte vi dela med oss av receptet, så ni kan njuta av dessa godbitar även under vinterhalvåret. 🙂
INGREDIENSER
Botten
3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering
200 g ljus choklad
½ msk olja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
4. Smält smöret och häll sedan på vattnet och låt det koka upp tillsammans. Tillsätt den varma blandningen i bunken och vispa ihop.
5. Smörj en långpanna, ca 24 x 30 cm.
6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
7. Gör undertiden iordning kokoskrämen: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna.
10. Skär sedan upp kakan i bitar, receptet ger ca 24 bitar. TIPS! Håll kniven under varmt vatten i mellan åt när du skär till bitarna, så är det lättare att skära igenom den stelnade chokladen utan att den spricker.