- 1 paket digestivekex
- 100 g smör
- 175 g vit choklad
- 250 g färskost
- 6 äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
Hallonsås
- 1 msk strösocker
- 0,75 dl vatten
- 1,5 tsk maizena majsstärkelse
- 3,5 dl frysta hallon
GÖR SÅ HÄR
- Mixa kexen i matberedare eller smula sönder dem med fingrarna och blanda ihop med det rumsvarma smöret. Tryck ut ”smeten” jämnt i botten på en springform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
- Smält den vita chokladen och färskosten över vattenbad.
- Gör hallonsåsen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka försiktigt upp. Låt det småputtra i några minuter. Ställ sedan åt sidan och låt den svalna.
- Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. TIPS! spara äggvitorna, av dem kan du t.ex. göra de här goda marängerna.
- Vispa grädden medelhård i en bunke, den får inte bli för tjock.
- Vänd ner choklad och färskostblandningen i bunken med äggblandningen. Vänd sedan ner alltsammans i bunken med vispad grädde.
- Varva chokladfyllningen och hallonsås om vartannat ovanpå bottnen i formen. Vill du få ett snyggt mönster, kan du röra om mycket försiktigt med t.ex. en grillpinne.
- Låt kakan stå i frysen i 3–4 timmar och ta fram den ca 20 minuter innan du serverar den.